Simicur International BV. is in 1990 gestart met de ontwikkeling en productie van veterinaire natuurproducten, waaronder fytotherapeutische en homeopathische tincturen, kruidenpreparaten en verzorgingsmiddelen. De Simicur producten zijn ontwikkeld op basis van ervaring en onderzoek in de diergeneeskundige kliniek. Simicur is opgericht en wordt beheerd door dierenartsen.

De productie en kwaliteit van de producten staan onder voortdurende veterinaire controle. De productie van de homeopathische en fytotherapeutische preparaten voldoet aan de internationaal geldende GMP (Good Manufacturing Practice) richtlijnen voor de bereiding ervan. Er worden strenge eisen gesteld aan de gebruikte grondstoffen en er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van zorgvuldig geselecteerd materiaal. Gedurende het productieproces worden voortdurend controles uitgevoerd.

De Simicur diergeneesmiddelen zijn homeopathische en fytotherapeutische complexpreparaten, speciaal ontwikkeld voor dieren. Door hun samenstelling zijn ze orgaangericht, dat wil zeggen toepasbaar bij een bepaald ziektebeeld. De samenstelling van en de productie op de producten garandeert dat deze volledig veilig zijn voor het dier en absoluut vrij van doping. Door toepassing van de veterinaire natuurproducten van Simicur wordt de zelfgenezingskracht van het dier ondersteund, opdat het dier in optimale conditie geraakt. Door toediening van deze natuurlijke ingrediƫnten aan het rantsoen van de dieren werken de Simicur diergeneesmiddelen ook uitstekend preventief.