Simicur – praktijk voor holistische diergeneeskunde.

Bij de holistische diergeneeskunde wordt de “segmentale diagnostiek” toegepast om een diagnose te stellen bij patiënten . Hierbij wordt door aftasten van het lichaam onderzocht welke huiddelen gevoelig dan wel pijnlijk zijn. Gegeven het feit dat er een energetische verbinding bestaat tussen bepaalde huiddelen en organen, kan aan de hand van de plaats van de pijn een ontsteking aan een orgaan worden vastgesteld. Middels de “segmentale diagnostiek” wordt ziekte en gezondheid van paard, pony, hond en kat vastgesteld tot op het niveau van organen.

De praktijk voor holistische diergeneeskunde maakt gebruik van veterinaire hulpmiddelen op basis van plantenextracten, zijnde “bio-composities”, die zich door hun samenstelling richten op de energetische  werking van organen en orgaanstelsels. Hierdoor kunnen zij de zelfgenezingskracht van een lichaam ondersteunen en versterken. Het zijn dus geen diergeneesmiddelen in de zin van de wet en hebben dan ook geen gevaarlijke bijwerkingen.

In het Lexicon van onze webwinkel worden veel voorkomende aandoeningen bij paard en pony, bij hond en kat beschreven. Bij iedere aandoening wordt de mogelijkheid van gezondheidsondersteuning met Simicur bio-composities aangegeven.