De natuurlijke behandeling van diaree bij de hond

Bij diarree is de ontlasting te dun of waterig. Er zijn zeer veel ziektes die diarree kunnen veroorzaken. In de meeste gevallen is de diarree van voorbijgaande aard, omdat het wordt veroorzaakt door verkeerd of bedorven voedsel. Andere oorzaken van diarree zijn onder meer bijna alle maag- en darmproblemen, leveraandoeningen en ziektes van de alvleesklier en parasieten zoals wormen en Giardia.

Diarree wordt gekenmerkt door een te waterige stoelgang. Vaak gaat deze vergezeld van een verhoogde drang tot ontlasten. Soms kan er bloed aanwezig zijn of kan de ontlasting zwart zijn, hetgeen ook duidt op bloedverlies. Braken komt vaak samen voor met diarree.

Behandeling: Meestal zal de diarree vanzelf verdwijnen, indien de diarree langer dan 3 dagen aanhoudt is er meestal meer aan de hand. In eerste instantie zal men een hond met diarree geen voer geven of een rijst diner BioFlakes in combinatie met stopcur. Afhankelijk van onderliggende oorzaken geeft men hepacur (bij leverproblemen), digesticur en gastricur (bij alvleesklierproblemen en wormbesmetting).