De natuurlijke behandeling van gewrichtsontsteking bij katten
Vooral bij oudere katten komen gewrichtsproblemen (artritis, artrose). Artritis tast de gewrichten aan en leidt tot zwellingen van de gewrichten, warme gewrichten en pijn, zodat het gewricht niet wordt belast en niet mag worden aangeraakt.

Gewrichtsproblemen kunnen ontstaan door verstuiken (traumatische artritis), waarbij een scheur in of verrekking van de weefsels en banden in en om het gewricht optreden door bijvoorbeeld verkeerd terechtkomen bij een val. Als gevolg van een gewrichtsafwijking kan osteoartritis ontstaan, vooral aan schouder en elleboog bij oudere katten. Oorzaak is meestal een herhaald optreden van een verstuiking of het uit de kom schieten van gewrichten of breuken die in het verleden zijn opgetreden. De kreupelheid of stijfheid die dan optreedt zal in het begin gering zijn en met tussenpozen optreden, maar later steeds erger wordt. Het gewricht zal later vervormen en dik worden.

Behandeling: Behandeling van gewrichtsaandoeningen heeft tot doel de pijn te verminderen en de gewrichtsfunctie te bewaren, zodat het dier weer vrijwel normaal kan functioneren. De combinatie van osteocur met arthricur zorgt voor een verbeterde doorbloeding en een verminderde ontsteking van het gewricht en de omliggende weefsels. duivelsklauw werkt als natuurlijke pijnstiller bij bot- en gewrichtsproblemen, zonder de bijwerkingen die corticostero├»den hebben. Verder is het van belang om beweging te beperken om overmatige belasting van de betreffende gewrichten te voorkomen. Goede voeding is noodzakelijk om overgewicht te voorkomen, dit is vezelrijk en bevat niet teveel calorie├źn.