De natuurlijke behandeling van leverproblemen bij katten

De lever heeft een erg belangrijke functie voor het lichaam, het zorgt voor de productie van de meeste bloedeiwitten, zet afvalproducten van de eiwitvertering om in stoffen die vervolgens kunnen worden afgevoerd, verwerkt en slaat koolhydraten en vetten op, zorgt voor de zuivering van het bloed en produceert gal voor de vetvertering. Wanneer de lever ziek is, dan zijn de symptomen veelal vaag, hoewel de kat erg ziek is. De kat is in eerste instantie lusteloos (snel moe), heeft een verminderde eetlust of wil helemaal niet eten en verliest daardoor gewicht. Daarnaast zal de kat veel braken en dunne ontlasting hebben. In ernstige gevallen worden de slijmvliezen geel (geelzucht) en kan de buik dik worden.

Leveraandoeningen die bij de kat kunnen worden gezien zijn vetophopingen in de lever, ten gevolge van overgewicht of uithongering, bacteriƫle ontsteking van de galgangen, vergiftiging door bijvoorbeeld aspirine,waarbij de lever plotseling kan ophouden met functioneren en tumoren en aangeboren afwijkingen.

Behandeling: vanuit biologisch oogpunt kan in eerste instantie de kat worden behandeld met hepacur en daarnaast met een lichtverteerbaar dieet (BioFlakes).