De natuurlijke behandeling van voedselallergie bij de hond
Allergische reacties van het lichaam op de voeding. De allergie wordt meestal veroorzaakt door een voor de hond niet geschikte kwaliteit van de grondstoffen, in het bijzonder de eiwitten en in een enkel geval de koolhydraten (tarwe). Veel honden zijn echter gevoelig voor kleur- en geurstoffen en voor conserveermiddelen. Huidreacties, zoals roodheid, jeuk, nattend eczeem, veel beginnend aan de voorpoten en zich naar boven en naar achter uitbreidend langs de onderkin, kop en oren, hals, borst en buik. Meestal begint het met bijten op de tenen van de voorpoten, krabben aan de borst en stinken van de oren.

Behandeling: De hond DogBalance voeren, in eerste instantie BioFlakes en later overgaand op DogBalance Adult of Senior. DogBalance voeders zijn samengesteld uit grondstoffen die een gegarandeerde hoge en voor de hond zeer geschikte kwaliteit hebben. Tevens zijn deze voeders vrij van geur- en kleurstoffen en zijn vrij van chemische conserveringsmiddelen. Daarnaast ter behandeling van de huid allergicur en dermacur geven. Ter optimalisatie van de spijsvertering is het raadzaam tevens digesticur te geven.

Let op: Geregeld ziet men pups met een zwart verkleuring van de buikwand in de liesstreek. Dit is zeer ongewenst, omdat het vrijwel altijd leidt tot een allergie. De oorzaak moet worden gezocht in een slechte spijsvertering, mogelijk veroorzaakt door een onvoldoende ontwikkelde darmbacterieflora. In dergelijke gevallen is het raadzaam om Pupbalance te geven in combinatie met digesticur.