“Wat heeft een kat nodig om fit en gezond te zijn”
Deze vraag staat centraal bij de samenstelling van gezonde natuurvoeding voor katten. Daarvoor gaan we terug naar de natuur met de vraag: waarop is de natuurlijke voeding van een kat gebaseerd? De kat is een zogenaamde “Faunavoor”. Als men de leeuw en andere verwante dieren bestudeerd, weet men dat zij prooidieren doden en opeten. Na het doden worden eerst de ingewanden (maag en darmen) en organen gegeten, daarna wordt overgegaan op vlees, bloed en botten. Met de ingewanden wordt eerst groenvoer, kruiden en mineralen gegeten, aangevuld met water, zuren en eiwitten. Vervolgens wordt Calcium/Fosfor aangevuld met gedeelten van het skelet en met het bloed heeft hij een goede opname van Natrium. De vitamines worden aangevuld met het eten van de lever en nieren en vetzuren worden opgenomen met het vet rondom de ingewanden.

Met het eten van de prooi heeft de kat dus het volgende gegeten: granen, plantaardige bijproducten, vlees en dierlijke bijproducten, oliën en vetten, zuren, mineralen en vitamines.
Deze samenstelling is het uitgangspunt voor Cat Balance natuurvoeding. Doordat we gebruik maken van hoogwaardige grondstoffen hebben wij een zeer goed verteerbaar en volledig voer gemaakt waarmee de kat op een natuurlijke wijze fit en gezond blijft.

Daarom “Cat Balance” natuurvoeding.
Een zeer belangrijk aspect bij de samenstelling van ons voer is, dat wij voor de dierlijke eiwitbron gebruik maken van vleesmeel, afkomstig van de geslachte dieren die zijn goedgekeurd voor menselijke consumptie. Als vetbon gebruiken wij geraffineerd runder- en kippenvet, dat zo goed als geurloos is en een hoge verteerbaarheid heeft. Door een extra gebruik van vitaminen E en C wordt de houdbaarheid gewaarborgd. In ons voer worden daarom geen kunstmatige smaakverbeteraars en conserveringsmiddelen gebruikt.

Het resultaat is een goed uitgebalanceerd voer, waar 99% van de dieren het goed op doet en dat alle kritiek kan doorstaan.

Door deze hoogwaardige grondstoffen te gebruiken:

 • Is de acceptatie van het voer zeer goed. Het voer wordt graag en met smaak gegeten.
 • Ontstaat in de darmen een gezonde darmbacterieflora, waardoor darmproblemen (diarree en overgeven) beperkt blijven en geen allergische huidreacties optreden.
 • Is de ontwikkeling en conditie van botten, gewrichten en spieren optimaal, zodat blessures nauwelijks optreden en voortijdige verouderingsverschijnselen uitblijven.
 • Is de weerstand tegen infecties groot.
 • Blijft de conditie van het gebit goed, zodat kauwproblemen wegblijven.
 • Houdt de kat een gezonde uitstraling, door de glanzende vacht en de uitstekende conditie.
 • Blijven de nieren tot op hoge leeftijd in optimale gezondheid.

Cat Balance is een Premium Quality kattenvoeding, dat wordt verkregen door bij de
bereiding gebruik te maken van:

 • Gereinigd runder- en kippenvet, waardoor de smakelijkheid is geoptimaliseerd. Deze vetsoorten zijn vrijwel geurloos en hebben een hoge verteerbaarheid. De katten krijgen daardoor een zachte en glanzende vacht.
 • Ontsloten maïs en tarwemeel als koolhydraatbron. Het voermengsel wordt voor het verkrijgen van de krokante vorm alsnog geëxpandeerd, zodat de koolhydraten dubbel ontsloten zijn. Het voer is daardoor uiterst licht verteerbaar, met als voordeel een geringe hoeveelheid stevige ontlasting en dat naar verhouding slechts weinig hoeft te worden gevoerd.
 • Vleesmeel, afkomstig van geslachte dieren die zijn goedgekeurd voor de menselijke consumptie is de hoogwaardige eiwitbron, die het lichaam niet belast. De katten krijgen een optimale gezondheid, vertonen geen allergische reacties en behouden goed werkende nieren. Daardoor treedt nauwelijks tandsteen vorming op.
 • Een uitgebalanceerde hoeveelheid vitaminen en mineralen, waardoor de honden een goede conditie en een sterk beendergestel krijgen.

De Premium Quality van Cat Balance kattenvoeding wordt benadrukt doordat bij de bereiding van het voer geen kunstmatige conserveringsmiddelen en geen kunstmatige smaak-, geur en kleurstoffen worden toegevoegd.

Cat Balance kattenvoeding is puur natuur, waarvan de premium kwaliteit wordt gegarandeerd door de exporteisen voor de Scandinavische landen.