Wij hebben een Amerikaanse Stafford Terrier van 5 jaar oud. Ze heeft al ca. 4 jaar huidproblemen. We hebben al vele dierenartsen geraadpleegd, maar helaas keert het iedere keer terug. Het begint met jeuk, vervolgens krijgt ze bulten over het hele lichaam. Deze gaan open, er komt geen pus uit, maar het worden ronde, rode plekken met een korstrand eromheen en veel schilfers. Dit begint bij de poten en loopt dan via buik, liezen en oksels omhoog.
Eerst werd ons verteld dat ze voedselallergie had en we zijn overgegaan op andere brokken. Ten tweede werd ons verteld dat een bacterie deze uitslag veroorzaakte. Tabletten hiertegen hielpen goed, maar na een half jaar kreeg ze het weer, dus dit hebben wij geregeld moeten herhalen. Hierna zijn we bij een homeopaat terechtgekomen, die zei dat ze allergisch is voor huismijt. In februari 2001 zijn we begonnen met biologische middelen, een combinatie van o.a. Hepar sulfuris, Rhus toxicodendron en Pulstatilla. Dit hebben wij lange tijd met goed resultaat gebruikt.
Nu 1,5 jaar verder, zijn we weer terug bij af. We zijn alweer 2 maanden bezig met extra medicatie en het lijkt erop dat het steeds erger wordt. Ze begint ook steeds meer te stinken en heeft ook iedere keer vieze ogen. We hebben haar ongeveer een half geleden ook laten steriliseren. Ik heb op uw site een artikel gelezen over schimmels en ik vind dat dit heel erg overeenkomt met wat mijn hond ook heeft. Alleen hebben zij haar meerdere malen onderzocht met een Wood-lamp en was er niets te vinden. Ze heeft veel last van veel jeuk en ze krabt/bijt de plekken tot bloedens toe kapot. Kunt u ons helpen?

Als het probleem door een schimmel wordt veroorzaakt dan kunt u de huid met verse citroensap behandelen. Ik betwijfel echter dat hier sprake is van een schimmelinfectie. Ik vind het opmerkelijk dat uw hond gereageerd heeft op Pulsatilla en ik vraag mij af waarom u uw hond hebt laten steriliseren. Ik heb teveel vragen om zo een antwoord te kunnen geven, daarom stel ik u voor om een afspraak te maken.