Wij hebben een Westie van 6 1/2jaar oud. Een reu, waarbij de buik en oksels een steeds donkerder huid krijgt. Bloedonderzoek heeft uitgewezen, dat er iets mis is met de schildklier, waarvoor hij dagelijks tabletjes krijgt. Verder krijgt hij al speciale hondebrokken op natuurbasis gemaakt. Nu zijn de plekken onder zijn oksels vaak vochtig en daarna met bruine korstjes als het weer opdroogt. Hij loopt ook heel erg te krabben. Bij onze dierenarts krijgt hij tegen het krabben af en toe een injectie om zijn huid rust te gunnen, maar dat lijkt me op de lange duur niet altijd goed voor hem. Zijn hiervoor ook natuurlijke producten geschikt, zoja, welke kan ik dan het beste toepassen (niet voor zijn schildklierproblemen, maar de andere problemen) ?

Bij honden met donkere plekken e.a. huidaandoeningen zie ik in de praktijk de beste resultaten door dermacur te geven, dit biologisch tinctuur zorgt voor een algemene verbetering van de huidfunctie. Verder is de Huidolie een natuurlijk middel tegen jeuk, wat zeker is aan te bevelen boven langdurig gebruik van spuiten met cortico-steroiden. De symptomen die je beschrijft wijzen op een allergische reactie, derhalve zou ik bovendien digesticur toevoegen aan het voer, dit als natuurlijk, lichaamsreinigend middel. Verder is het al uitstekend dat je je hond natuurvoeding geeft, dit geeft de minste allergische reacties en zorgt voor een goede basisconditie van het dier.
Mochten de vochtige plekken onder de oksel met dit alles niet (geheel) verdwijnen, dan zou je eventueel Graphicur II kunnen geven i.p.v. dermacur, omdat deze tinctuur specifiek werkt bij nattende eczemen zoals je dit beschrijft.