Onze kat heeft heel vaak jeuk en we hebben eerlijk gezegd geen idee waar het vandaan komt. We denken voeding (en dus heeft ze hypoallergeen voer), maar het kunnen net zo goed pollen of iets anders zijn (getuige het feit dat het nu erger is  volgens mij).. Nu krijgt ze ook cyclanvance, echter is dat bijna niet te geven; ze haalt haar neus ervoor op 😉 
Ik vroeg mij dus af, is er wellicht een homeopatische variant voor deze kwaal, die wel makkelijk toe te dienen is?

Bij jeuk kun je denken aan een allergie voor het voer of voor vlooien, ook kan het zijn dat de huid ontstoken is door bacteriën of door mijten en als laatste mogelijkheid kan er sprake zijn van problemen met de lever, die zich uiten in huidproblemen, hoewel deze laatste mogelijkheid het minst wordt gezien. Mijn advies is dan ook om jullie kat zo te behandelen dat de allergische constitutie van het lichaam wordt verminderd en zo te behandelen dat de conditie van de huid wordt geoptimaliseerd.

Daarvoor adviseer ik om Allergicur en Dermacur te geven. De dosering is twee keer per dag van iedere tinctuur 15 druppels door het voer of het drinkwater.