Ons Labrador-teefje van 11 maanden heeft al enkele maanden last van één kale plek in haar hals/borst met een diameter van zo’n 6 cm. Deze is altijd droog en het lijkt of ze er geen last van heeft, alleen als ze in het water gezwommen heeft is de plek soms licht irriterend. Het lijkt of de kale huid iets uitdroogt, maar niet zo zeer met schilfers. De plek wordt langzaam wel iets groter, hoewel er de laatste tijd soms weer nieuwe haartjes verschijnen, maar dan ook weer verdwijnen. Verder blaakt ze van energie en heeft een prachtig glanzende bruine vacht.
We hebben al verschillende dingen geprobeerd, zoals een andere halsband, ander voer en natuurlijk wordt ze regelmatig ontvlooid en ontwormd. Wel zwemt ze nog steeds een paar keer per dag en is veel tussen het riet en gras te vinden (mijten?). De dierenarts herkent de plek niet en stelt voor weefsel naar Utrecht te sturen ter diagnose. Weet u raad ?

Zo op het eerste gezicht lijkt hier sprake te zijn van een zogenaamde hotspot. Deze ontstaan meestal door een allergische reactie op bepaalde bestanddelen in het voer of op bepaalde omgevingsfactoren. De juiste oorzaak is slechts zelden vast te stellen. In uw geval adviseer ik uw hond te behandelen met allergicur i.c.m. dermacur. Beiden zijn biologische tincturen, de dosering is 2 x daags 15 druppels van elk door het voer.