Ik heb een kitten van nu 5 1/2 maand. Zij komt uit een nest van 4 kittens. Eentje stierf er direct bij de geboorte, 2 nestgenoten stierven op de leeftijd van 6 weken. Er is onderzoek gedaan en zij stierven aan een bacteriƫle infectie. Ons kitten kreeg toen antibiotica, ze heeft inmiddels al 3 kuren gehad, maar wij willen haar dit niet steeds aandoen, want het niezen en de oogontstekingen komen toch weer terug. Ze geeft ook wel eens slijm over en soms zit er pus bij een oogje. Haar neusje is ook heel vaak verstopt. Ondanks dat alles is ze altijd heel speels en eet en drinkt goed. Het lijkt erop dat zij er zelf geen last van heeft, maar soms vliegen de groene klodders om onze oren. Hoe kunnen wij dit verhelpen op de meest natuurlijke manier?

Uit uw omschrijving begrijp ik dat het gaat om een vorm van niesziekte (virus of chlamydia-infectie), waarbij de gevonden bacterie mogelijk een secundaire veroorzaker is. Doordat de oorspronkelijke infectie een virale oorsprong heeft, zal een antibioticakuur niet voldoende zijn.

Biologisch gezien hebben wij goede ervaring met hoestcur, een middel voor de conditie van de voorste luchtwegen. Hiervan zou ik 3 x daags ca. 10 druppels geven door het voer of drinkwater. Daarnaast is propolistinctuur (een bijenproduct) goed tegen infecties, hiervan zou ik dagelijks ca. 4 druppels geven, eventueel met wat honing.