Mijn kat van 10 jaar heeft sinds 2 jaar gezondheidsproblemen. Ze slaapt soms dagen achtereen, heeft soms hoge koorts, dan weer een ondertemperatuur. In deze periode heeft zij geen behoefte aan eten en drinken. De eerste keren heeft ze antibiotica en koortsverlagende middelen gekregen. Tijdens haar ziekte geef ik met een spuit vloeibaar gemaakt voedsel en houd ik haar of warm of ik koel haar af. Met ongeveer 2 a 3 weken knapt ze langzaam op. De laatste 3 keer heb ik haar zelf laten herstellen zonder medicijnen en het verloop bleef gelijk aan de periode met medicijnen.
Sinds een paar maanden heeft zij last van haar rechter voorpoot, voornamelijk als het koud en vochtig weer is. Er zijn geen zwellingen voelbaar en ze kan haar gewrichtjes zonder veel moeite bewegen. Er zijn geen wonden aanwezig, maar ze kan met moeite op het topje van haar tenen staan. Kunt u mij misschien iets meer vertellen ?

De symptomen die worden beschreven doen vermoeden dat je kat een virusinfectie heeft. Omdat ze ook problemen heeft met haar voorpoot (ze loopt kreupel, maar de gewrichten zijn niet pijnlijk) lijkt het erop dat ze een pijnlijk proces in de borstholte heeft, mogelijk longontsteking. Daarom adviseer ik om je kat met antibiotica te behandelen, eventueel kun je de behandeling ondersteunen met propolis. Dit kun je krijgen bij de imker of reformwinkel. Het heeft een werking die vergelijkbaar is met antibiotica, maar het heeft geen nadelige bij-effecten.