Mijn merrie (7,5 jaar) heeft een paar jaar geleden een kneuzing opgelopen aan haar rechterachterbeen. Hierdoor is onder haar sprong op haar onderbeen een bobbel ontstaan. Na een maand boxrust en afspuiten was de bobbel weg, tot zij naar een andere stalling verhuisde, waar ze met het been tegen de muur naar haar buurpaard trapte. Hierdoor is de bobbel weer teruggekomen. Zij heeft er geen last van bij het lopen, alleen als zij haar been echt moet optillen (hoef uitkrabben/hoefsmid).
Ik heb een aantal keren de veearts erbij gehaald, een vochtafdrijvende injectie heeft niet geholpen. De laatste keer dat de veearts er naar gekeken heeft, vertelde hij mij dat de bobbel hard was geworden en is er een foto gemaakt. Net onder haar sprong is een zwevende bobbel zichtbaar. Men vond het verstandiger om er niks aan te doen, omdat dat natuurlijk weer littekenweefsel veroorzaakt en op die plek is dat ook niet bevorderlijk. Met lopen heeft ze er gelukkig niet vaak last van, probleem blijft echter wel de hoefsmid. Na de bekapping houdt ze haar been omhoog en zet ze hem echt met moeite neer. En bij zware arbeid heeft ze er wel last van, ze is dan niet kreupel, maar hipt (iets kortere pas). Kunt u mij iets aanraden ?

Ik zou in eerste instantie het biologisch middel osteocur geven, 2 x daags 30 druppels door het voer. Eventueel kan een verergering optreden, dit is echter een goed teken, omdat dit betekent dat het paard op het middel reageert. Wanneer dit gebeurt, treedt de verergering meestal 4 dagen na gebruik op en duurt vaak ook ca. 4 dagen.