Ik heb een welsh-D pony van bijna 9 jaar. Nu hebben we in de buitenbak altijd houtsnippers liggen die afkomstig zijn van gekapte bomen en ik heb gemerkt dat hij overgevoelig is als er een nieuwe lading houtsnippers is gebracht. Hij gaat lopen proesten, schudden met zijn hoofd, soms zo erg dat hij zijn evenwicht verliest. Ook heeft hij afgelopen zomer zijn manen er compleet afgeschuurd en er bevinden zich schilfers op zijn borst, hals en rug. Nu is mijn vraag of ik al deze symptomen kan laten verdwijnen met allergicur.

allergicur zal voor jouw paard waarschijnlijk wel vermindering van de symptomen geven. Ik ben echter bang dat het niet sterk genoeg zal werken bij een dergelijke overbelasting van het immuunapparaat.
Ik denk niet dat het alleen de houtsnippers zijn die deze symptomen veroorzaken, maar het zal natuurlijk helpen wanneer je de houtsnippers in de buitenbak weghaalt. Als dit niet mogelijk is, kan ook het vochtig maken van een nieuwe lading houtsnippers helpen. Doe hiertoe wat azijn of een ander zuur product over de nieuwe houtsnippers, zodat de deeltjes die eventueel vrijkomen geneutraliseerd worden, voordat je met je pony in de buitenbak gaat werken.