Ik ben van plan om een hele mooie Fjord te kopen, alleen heeft ze een hele dunne staart. Ze schuurt niet, een ander paard heeft aan haar staart zitten bijten. Nu heb ik koriander gekocht, hier wil ik een aftreksel van maken om dit elke dag in de staart te masseren om de haargroei te stimuleren. Is dit wel goed of is er iets anders wat ik beter kan doen?

Eerlijk gezegd is een effect van koriander op de staartgroei mij onbekend. Ik heb de boeken er nog eens op na geslagen, maar de etherische oliƫn van deze plant staan enkel beschreven als gunstig voor de spijsvertering (m.n. reductie winderigheid).

Ik denk niet dat het kwaad kan om een aftreksel hiervan in de staart te masseren, maar of dit de haargroei stimuleert ?
Persoonlijk zou ik gewoon de natuur zijn gang laten gaan, de staart zal waarschijnlijk binnen 1 jaar weer mooi zijn. Wil je dit proces toch versnellen, dan kun je eventueel een van de volgende dingen proberen. Volgens de humane aromatherapie zorgt tarwekiemolie voor gezond haar en minder haaruitval. Wellicht is dit te proberen (neem dan wel koudgeperste olie (d.w.z. zonder chemische hulpmiddelen en hitte uit de kiemen gehaald), dit bevat veel vetoplosbare vitamines en fytohormonen). Volgens de humane fytotherapie kunnen de verse kruiden Paardestaart (takjes en -stengels), Kattekruid en Citroenkruid de haargroei stimuleren. Maar, zoals ik al zei, ik heb zelf geen ervaring met dit probleem en bovenstaande informatie komt uit de literatuur, dus aan jezelf of je dit wilt proberen. Laat het me weten wanneer iets werkt.