Hallo, Ik verzorg al 3 jaar een oude pony van 29 jaar. Ze staat in een zelfgemaakte stal van houten pallets, omdat ze op een manege staat en dus niks meer oplevert. Maar ik wilde even weten of er nog iets speciaals is om aan haar te geven of te gebruiken om haar lekker lang gezond te houden. Ik zit echter nog op school en kan dus niet elke dag langskomen. Ik hoop dat u mij wilt vertellen wat nu echt goed of slecht voor haar is.

Omdat oudere paarden veelal problemen hebben om hun voer goed te kauwen is het verstandig iets te geven dat de spijsvertering vergemakkelijkt. Daarvoor hebben wij digesticur, een zure kruidendrank die ervoor zorgt dat het voer optimaal wordt verteerd in de darmen. Hierdoor wordt het voer goed opgenomen en blijft het paard in goede conditie. Om nog iets extra’s te geven voor de conditie kun je wat lijnzaadolie door het voer doen.
Mocht de pony wel eens last hebben van stijfheid/stijve spieren, dan vindt ze het waarschijnlijk ook erg fijn als je haar regelmatig masseert met spiergel, wat de spieren soepel maakt.
Het geeft trouwens niet dat je al deze dingen niet dagelijks kunt toepassen, ze zal er in elk geval baat bij hebben.