Mijn 4 jarige ruin heeft nadat hij gecastereerd was een ernstige koliekaanval gekregen waaraan hij direct geopereerd moest worden. De eerste 7 meter dunne darm waren ontstoken geraakt en lagen volledig stil en na 7 dagen intensive care begon dit stuk darm weer te werken. Dit is inmiddels weer een half jaar geleden, het rijden gaat vrij goed, alleen heeft hij zo nu en dan lichte koliek. Ik geef hem dagelijks lijnzaadolie en een kleintje Jakult. Daar hij vaak een overmatige darmperistaltiek heeft waarvan ik de oorzaak niet weet en ook niet weet of hij daarvan koliekerig kan worden is mijn vraag, wat doet gastricur precies en hoe werkt het?

gastricur van Simicur is een biologisch complex preparaat, bestaande uit een aantal kruidenextracten, waarvan de werking is gericht op maag en darm. Door zijn samenstelling heeft het effect op de eetlust (bevorderend) en op het slijmvlies van maag en darmen. Dit laatste uit zich in een krampstillende werking, speciaal bij ontstoken slijmvliezen. Overigens heeft stopcur deze laatste werking eveneens, en dan speciaal op de slijmvliezen van de dikke darm.
Ik neem aan dat je met een overmatige darmperistaltiek z.g.n. borborygmus bedoeld, d.w.z. een overmatig darmgerommel. Mijn ervaring in dergelijke gevallen is dat paarden goed reageren op stopcur in combinatie met de zure drank digesticur. In plaats van Jakult prefereer ik in dit geval (na een ernstige darmontsteking en een operatie) om probiotica in poedervorm te geven. Ik heb goede ervaring met Orthiflor van Orthica.