Mijn merrie van bijna 4 jaar is vrij schrikkerig en heeft vluchtneigingen tijdens het rijden. Zadelmak maken ging niet erg makkelijk en ik heb nu nog veel hulp nodig met opstijgen en rijden. Vooralsnog gaat het langzamerhand iets beter. Sinds een paar maanden ben ik op advies van de plaatselijke natuurwinkel phosphorus D30 gaan geven. In eerste instantie dacht ik dat het hielp (na een paar weken), maar momenteel zijn we weer terug bij af. Overigens is het paard fit en supergezond. Kunt u mij een advies geven ?

Ondanks dat je zegt dat het paard fit en supergezond is, moet je er altijd op bedacht zijn dat er toch een lichamelijk probleem kan zijn (in de praktijk heb ik bij soortgelijke gedragingen een paard met OCD aan één van de achterbenen gevonden, eentje had last van een allergie, bij een ander paard vond ik een storing in de hormoonhuishouding als uiteindelijke oorzaak van de gedragingen).

Vooralsnog zou ik aanraden je merrie eerst te behandelen voor de schrikachtigheid d.m.v. tranquicur (2 x daags 30 druppels door het voer). Als dit na 3 weken niet heeft geholpen, dan zou ik een nader onderzoek aanraden om te bekijken of een lichamelijke probleem niet de oorzaak is.