In november werd mijn merrie (10 jaar) ineens ziek, ze had koorts en ging regelmatig met haar voorbenen recht naar voren en met d’r achterbenen naar achteren staan en had een raar hoestje. Na antibioticum en een pijnstiller kreeg ze gelijk weer honger en at weer. De dag daarna had ze ineens een heel vies mok been terwijl ze dat nooit heeft. Na 3 dagen was de antibioticum uitgewerkt en kwam de koorts terug. Dit heeft zich 3 keer herhaald, na behandeling kwam de koorts terug en was steeds hoger, samen met dat rare hoestje. Onze dierenarts verdacht een leverbotinfectie en daar is ze toen ook thuis nog tegen behandeld.
Toch ging ze naar de Utrechtse Paardenkliniek en daar hebben ze een biopsie van de lever genomen. Daar kwam uit dat ze een leverontsteking had gehad die tot rust was gekomen, met bindweefselwoekeringen om de galbuisgangen, maar er was nog genoeg weefsel over om goed te kunnen functioneren. Ze mocht na een week van behandelen mee naar huis, met nog extra (prednisolan) tabletten voor een week . Maar ca. een week na de laatste tabletten lag ze weer doodziek van de pijn in haar stal, met een beetje koorts. Weer 2 dagen in Utrecht geweest en met dezelfde medicijnen naar huis (nu voor 30 dagen). Als deze behandeling niet het gewenste resultaat heeft ze eigenlijk is opgegeven, terwijl ik nog steeds niet echt weet wat ze heeft of waar het vandaan komt. Is er misschien nog iets homeopathisch aan te doen ?
De beschreven symptomen zijn dusdanig, dat, om een juist beeld te krijgen van de aandoening, het noodzakelijk is om meer informatie te krijgen over overige symptomen. Ik ga ervan uit dat er zeker iets biologisch o.i.d. aan te doen is. Het lijkt me verstandig een afspraak te maken, zodat ik een duidelijke diagnose kan geven, want de vraag is duidelijk te complex om per e-mail te beantwoorden.