Tendocur

Tendocur2019-05-29T14:57:55+00:00

Tendocur

21.95

Indicaties: Peesblessure, peesontsteking, peesklap, knieblessure en losse knie / patella luxatie, ontstoken of verrekte gewrichtsbanden, verstuikingen.

Beschrijving

Tendocur bestaat uit:

  • Symphytum off. D3 (regeneratie weefsels)
  • Ruta graveolens D6 (bindweefselherstellend)
  • Amica montana D3 (resorptiemiddel, ontstekingsremmend)
  • Rhus toxicodendron D6 (excretieverhogend)

Toepassing: Toegevoegd aan de voeding zorgt Tendocur voor een gezonde ontwikkeling en instandhouding van pezen, banden en gewrichtskapsels. Daarom kan Tendocur worden aangewend bij pees en bindweefselaandoeningen. Indicaties zijn peesrupturen c.q beschadiging van pezen en banden, peesontsteking en verstuikingen. Tevens is Tendocur toe te passen bij zwakte van de kniebanden, speciaal bij jonge, groeiende dieren.


Werking: Beschadiging en ontsteking van pezen en banden vinden hun oorzaak in overbelasting van het lichaam, of ontstaan door invloeden van buitenaf (verwondingen). De bij een peesbeschadiging optredende ontsteking en zwelling worden op effectieve wijze bestreden door Arnica, waarna de toxische afvalstoffenversneld worden uitgescheiden door Rhus toxicodendron. Ruta is het middel bij uitstek voor gescheurde of verrekte banden en pezen. De regeneratie van een beschadigde pees of band wordt sterk bevorderd door Ruta, dat in zijn werking wordt versterkt door Symphytum. Daarnaast bevat Symphytum en vezachtende en pijnstillende werking en verbetert de doorbloeding.


Dosering: Tendocur oraal toedienen door het eten, via het drinkwater of direct in de mond, in de volgende doseringen:

paard/pony: 2 daags 30 druppels
honden: 2 x daags 15-25 druppels
katten: 2 x daags 10-15 druppels

 

 


Inhoud:
100 ml = ca. 2250 druppels


Indicaties voor het gebruik van Tendocur:

paard hond kat
peesklap knieblessure peesblessure
losse knie peesblessure
peesontsteking

Extra informatie

Gewicht 0.21 kg