Maagdarmontsteking

De homeopatische behandeling van maagdarmontsteking bij de hond
Ontstekingen van maag en darmen worden vaak met verschillende uitdrukkingen aangeduid, waaronder gastritis, enteritis, of colitis, afhankelijk van het gebied dat aangetast is (maag, dunne of dikke darm). Braken en diarree zijn de belangrijkste kemerken, maar het dier kan ook tekenen vertonen van obstipatie, depressie, gebrek aan eetlust en gewichtsverlies.

Oorzaken:

  • Abnormale (immuniteits) reacties van de darmwand
  • BacteriĆ«le of virale infectie
  • Slechte voeding of een plotselinge verandering van voer
  • Vergiftiging
  • Aandoeningen van andere organen, zoals de nieren
  • Trauma of stress
  • Parasieten (worminfectie)

Behandeling: Nader onderzoek is nodig om de oorzaak van het probleem te vinden. gastricur kan ten alle tijden gegeven worden om de maagfunctie te herstellen en de symptomen te bestrijden. stopcur kan ingezet worden om de diaree op een natuurlijke wijze te stoppen. Bij maagdarmklachten kan men het beste kleine porties voer geven, verspreid over de dag. Geef lichtverteerbare voeding met weinig vet (Diet Balance - BioFlakes). Dit zal de absorptie van voedingsstoffen verbeteren en het risico van braken en en diarree verminderen.
tranquicur kan gegeven worden om het dier rustig te houden tijdens stress-situaties. Regelmatig ontwormen is ook van cruciaal belang. Vermijd in ieder geval te snel en teveel antibiotica en teveel veranderingen van het voer. Het is meestal beter de hond of kat enkele dagen te laten vasten. Pas wanneer diarree en braken enkele dagen aanhoudt, moet men rekening houden met uitdroging. In dat geval is een infuus noodzakelijk.


Heeft u vragen, neemt u dan contact op met Gijsbert van der Marel, dierenarts van Simicur

Telefoon:
06 55381867
Email: info@simicur.nl

Voor onze dierenartspraktijk en behandelingen kijkt u op: http://simicur.nl
dierenarts