Diarree

De homeopatische behandeling van diarree bij katten
Bij diarree is de ontlasting te dun of waterig. Er zijn zeer veel ziektes die diarree kunnen veroorzaken. In de meeste gevallen is de diarree van voorbijgaande aard, omdat het wordt veroorzaakt door verkeerd of bedorven voedsel. Andere oorzaken van diarree zijn onder meer bijna alle maag- en darmproblemen, leveraandoeningen, parasieten zoals wormen en Giardia (vooral bij kittens), voedselallergiën, nierinsufficiëntie.

Diarree wordt gekenmerkt door een te waterige stoelgang. Vaak gaat deze vergezeld van een verhoogde drang tot ontlasten. Soms kan er bloed aanwezig zijn of kan de ontlasting zwart zijn, hetgeen ook duidt op bloedverlies. Braken komt vaak samen voor met diarree.

Let op: Bij oudere katten kan Irritable Bowel Disease (IBD) oorzaak van chronische diarree zijn, ten gevolge van een ontsteking van de darmwand door lymfocyten (ontstekingscellen).

Behandeling: Meestal zal de diarree vanzelf verdwijnen, indien de diarree langer dan 3 dagen aanhoudt is er meestal meer aan de hand. In eerste instantie zal men een kat met diarree geen voer geven of een rijst diner (BioFlakes) in combinatie met stopcur. Afhankelijk van onderliggende oorzaken geeft men hepacur (bij leverproblemen), digesticur en gastricur (bij maag/darmontsteking en wormbesmetting).


Heeft u vragen, neemt u dan contact op met Gijsbert van der Marel, dierenarts van Simicur

Telefoon:
06 55381867
Email: info@simicur.nl

Voor onze dierenartspraktijk en behandelingen kijkt u op: http://simicur.nl
dierenarts